Ghid Ghid Eilat | Ghiduri Israel

Get the Flash Player
Localitati din Israel

Ghiduri Israel

Ghid Ghid Eilat

A┼čezare geografic─â
Eilat este cel mai sudic ora┼č al Israelului, ├«n Districtul de Sud al lui Israel. Eilatul este un oras-port, construit pe o fasie ingusta de pamant, intre muntii Sinaiului, desertul Arava si Marea Rosie. Este adiacent cu satul egiptean Taba ┼či portul Aqaba din Iordania. Eliat este situat ├«n nordul Golfului Aqaba, de la Marea Ro┼čie. Orasul este situat la 346 km de Tel Aviv si 309 km de Ierusalim.

Climatul
Este foarte fierbinte ┼či uscat datorit─â apropierii de de┼čerturile Negev, Sinai, Arabic ┼či Sahara. Temperaturile ├«n timpul verii dep─â┼česc 40 de grade Celsius, iar iarna 22 grade Celsius.

Atracţii turistice
Eliat are atracţii turistice foarte variate, cum ar fi Coral World Underwater Observatory, rezervaţie de corali, unul dintre cele mai nordice recifuri de corali din lume.Principala plaja este plaja de nord si cele mai importante hoteluri sunt situate aici. Plaja sudica (Coral Beach) este protejata de autoritatea Rezervatiilor naturale din Israel, si este cel mai bun loc pentru scufundari, snorkeling, windsurfing, si beneficiaza de o perspectiva superba asupra golfului. Alte atractii: Stanca delfinilor, aflata la 3 km sud de oras, Observatorul "What's Up" din Eliat, o atractie educationala.

Din Eliat sunt vizibile patru tari: Israelul, Egiptul, Iordania si Arabia Saudita.

Aeroporturi
Eilat este deservit de Ovda Internatinal Airport, situat la aproximativ 50 km nord-est de ora┼č. Eliat Airpot, care detine doar zboruri domestice, se afla chiar in centrul orasului