Ghid Ein Bokek Marea Moarta | Ghiduri Israel

Get the Flash Player
Localitati din Israel

Ghiduri Israel

Ghid Ein Bokek Marea Moarta

Ein Bokek este o statiune de pe malul israelian din Marea Moartă, în apropiere de Neve Zohar. Ea se află sub jurisdicţia regionala a Consiliului Tamar.
Descoperirile arheologice de la Ein Bokek includ ruinele Metzad Bokek, o cetate mica romana care se afla pe drumul principal, iar in apropierea ei s-a construit si o fabrica de medicamente. Stream Bokek este un canion renumit in zona pentru izvoarele de ap─â ┼či a speciilor de faun─â ┼či flor─â care sunt unice.
Zohar Hot Springs sunt situate la trei kilometri sud de Ein Bokek. Bogata in sulf, apa este considerat a a fi deosebit de benefica ├«n tratarea afectiunilor musculare, boli ale articula┼úiilor ┼či alergii.
Muzeul Beit HaYotzer un muzeu dedicat Marii Moarte de cercetare ┼či de istorie, care arat─â cum s-au facut extrac┼úiile de resurse naturale; un model de sistem de baraje ┼či diguri.
Marea Moart─â are o suprafa┼ú─â de aproximativ 1000 kmp (76 km lungime ┼či 16 l─â┼úime) ┼či o ad├óncime de circa 400 m.
Situată cu 400 m sub nivelul oceanului planetar, apele sale au o salinitate foarte mare (de 280 g/litru, faţă de apa oceanului, de numai 35g/litru), iar în compoziţia sa se găsesc 21 de minerale dintre care 12 sunt unice. Pe lângă aceste proprietăţi unice, caracteristicile climatice ale regiunii sunt la fel de apreciate: presiune atmosferică ridicată, umiditate relativ scăzută, temperaturile permanent ridicate, precipitaţii reduse, densitate a oxigenului cu 15% mai mare, absenţa poluării.