Ghid Tel Aviv | Ghiduri Israel

Get the Flash Player
Localitati din Israel

Ghiduri Israel

Ghid Tel Aviv

Tel Aviv este, dup─â Ierusalim, cel mai mare ora┼č din Israel. Este situat la 58 km distan┼ú─â de Ierusalim, 96 km de Haifa ┼či 69 km de Tiberias.

A┼čezare geografic─â
Tel Aviv este situat pe coasta Mediteranei, pe Câmpia de coastă israelită, într-o regiune cu dune de nisip.

Clima
Tel Aviv are un climat mediteranean, cu veri fierbin┼úi, prim─âveri ┼či toamne confortabile ┼či ierni reci ┼či ploioase. Iarna temperaturile scad c├óteodat─â sub 5 grade Celsius, iar media verii este de 26 grade Celsius. ├Än Tel Aviv soarele str─âlucre┼čte 300 zile pe an. Cel mai bun timp pentru vizitarea Tel Aviv-ului este ├«n aprilie, cand ├«nfloresc florile, umiditatea este sc─âzut─â ┼či temperatura moderat─â.

Atracţii turistice
Tel Aviv este cel mai modern occidentalizat loc din Israel. Cafenelele de la strad─â dau ora┼čului un aer european. Tel Aviv este de asemenea centrul de afaceri al Israelului. Este totodat─â centrul cultural, cu o mare varietate de muzee, galerii, teatre ┼či s─âli de concert, dintre care cele mai importante sunt: Teatrul de Oper─â, Teatrul municipal, Teatrul Na┼úional din Israel Habima, Muzeul Eretz Israel, Muzeul de Art─â din Tel Aviv, Muzeul Batey Haosef, Muzeul Palmach. Portul Jaffa este partea veche, araba, a ora┼čului, cu multe buticuri, p─âstr├ónd ceva din aerul ar─âbesc al ora┼čului.

Pentru cump─âr─âturi, exist─â o mul┼úime de loca┼úii atractive: Kikar Hamedina, centrul Azriely, Ramat Aviv mall ┼či centrul Dizengoff.

Aeroporturi
Dov Hoz Airport este aeroportul din Tel Aviv, situat ├«n partea de nord-vest a ora┼čului, folosit ├«n special pentru zboruri domestice. Cel mai mare aeroport din Israel, Aeroportul International Ben Gurion este situat la 15 km sud-est de Tel Aviv, ├«n apropierea ora┼čului Lod.